Передплата 2024 «Добра кухня»

Резніков "підштовхує" депутатів ухвалити рішення щодо виборів в ОРДЛО

  • 18.09.2020, 15:15
  • 676

Перший заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі, віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков заявив, що Верховна Рада має прийняти альтернативне рішення щодо місцевих виборів на Донбасі, щоб розблокувати переговори з Російською Федерацією

Про це він сказав під час години запитань до уряду в Верховній Раді, повідомляє кореспондент #Букв.

«Багато хто хоче почути про постанову, що стосується місцевих виборів. Ця постанова політично дуже правильна… Але чисто тактично окремі положення є передчасними», — сказав Резніков.

За його словами, ця постанова ускладнила ведення переговорів в ТКГ.

«Чи заблокувала вона переговорний процес? Так, у значній мірі він заблокований — наприклад, зокрема, в гуманітарній підгрупі, де готується звільнення близько 100 наших полонених», — додав він.

Резніков також закликав Верховну Раду «проявити колективну мудрість і ухвалити якесь інше рішення, яке підкреслить сприйняття Україною мінського процесу».

Читайте також: У Зеленського хочуть провести місцеві вибори в ОРДЛО

«Але якщо парламент України зможе проявити колективну мудрість і прийняти якесь інше рішення, яке підкреслить сприйняття Україною мінського процесу як наразі безальтернативного майданчика для переговорів, яке підтвердить повноваження української делегації і продемонструє довіру до неї? Таке рішення дасть важливий сигнал нашим західним партнерам і міжнародним посередникам з ОБСЄ. Воно б розширило поле маневру для нашої роботи в Тристоронній контактній групі», — пояснив він.

Водночас представник української делегації у ТКГ не уточнив, яке саме це має бути рішення.

Схожі новини