Передплата 2024 ВЗ

Арахамія не допустить створення ТСК щодо «вагнерівців»

  • 17.09.2020, 12:15
  • 990

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пообіцяв, що особисто блокуватиме у парламенті створення тимчасової слідчої комісії щодо "вагнерівців"

Про це він заявив у коментарі журналістам, пише «Прямий».

«Є питання доступу і допуску до державної таємниці. Наприклад, я в Комітеті національної оборони та безпеки. І в нас не всі члени Комітету навіть мають доступ та допуск… Якщо, припустимо, це спецоперація, як пишуть ЗМІ, була виконана разом з іншими спецслужбами інших країн, то ви думаєте, що це буде схвалено спецслужбами інших країн, що їхні закриті стосунки будуть якимось чином обговорені у суспільстві? Ви бачили спільну операцію Моссаду чи МІ6, яку обговорювали б у якомусь парламенті? Для цього існує конкретна механіка, визначена законодавством», — сказав Арахамія.

Він розповів, що є підкомітет з розвідки, в якому є люди зі всіх фракцій в парламенті, які можуть отримати допуск та доступ, запросити будь-яку персону в цій країні на доповідь у закритому форматі, щоб з’ясувати всі обставини. А потім стисло, не розголошуючи ніяку таємницю, доповісти суспільству, чи зрада є, чи її немає.

«Так працює весь світ. Я не розумію, навіщо політизувати діяльність спецслужб. Це дурість. Партія „Голос“ хотіла чомусь це зробити. У нас була тривала дискусія. Я доповів і довів до них свою думку, що якщо ви хочете дійсно розібратись, а не робити з цього якісь політичні речі, приходьте на комітет з розвідки… Ще раз повторюю. Я буду блокувати особисто. Бо я вважаю, що всі керівники спецслужб, хто брав участь і не брав, всі без виключення, що це взагалі дурниця», — додав Арахамія.

Схожі новини