Передплата 2024 ВЗ

"Дударик" стане національною капелою

  • 17.09.2020, 12:30
  • 900

Нещодавно мистецьку школу "Дударик" визнали однією з найкращих на Львівщині

Кабінет Міністрів схвалив проєкт указу Президента «Про надання комунальному закладу Львівської обласної ради Львівська державна академічна чоловіча хорова капела „Дударик“ з колективом-супутнім хором хлопчиків статусу національного». Про це повідомили в Міністерстві культури й інформаційної політики України.

«Надати комунальному закладу Львівської обласної ради Львівська державна академічна чоловіча хорова капела «Дударик"з колективом-супутником хором хлопчиків статус національного й надалі іменувати його — комунальний заклад Львівської обласної ради Львівська національна академічна чоловіча хорова капела «Дударик» з колективом-супутником хором хлопчиків», — йдеться в проєкті.

Також уряд ухвалив постанову «Про внесення зміни до пункту 21 додатка до постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 р. № 710», яка дозволяє ініціювати присвоєння капелі нового статусу.

Як додали в міністерстві, присвоєння такого статусу має на меті створити «сприятливі умови для подальшого творчого розвитку капели», сприяти «розвитку культурно-мистецького життя регіону», а також «забезпечить можливість у подальшому внести зміни до нормативно-правових актів в частині підвищення рівня оплати праці працівників закладу».

Схожі новини