Передплата 2024 «Добра кухня»

7 годин переговорів ТКГ: між Кравчуком і Гризловим сталася перепалка

  • 17.09.2020, 09:10
  • 929

Мова йшла про статус окупованих територій Донецької та Луганської областей

На переговорах Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу сталася перепалка між головою української делегації Леонідом Кравчуком та його російським колегою Борисом Гризловим.

Про це Кравчук розповів в ефірі телеканалу «Україна 24» за підсумками переговорів.

«Пан Гризлов, відповідаючи на запитання членів відеоконференції, звернувся до української делегації, що, мовляв, ви ставите питання, але це питання ОРДЛО, тому що це територія, яка належить ОРДЛО. Звичайно, я не міг не відреагувати на це і попросив, щоб Гризлов вибачився за таку неточність», — сказав він, підкресливши, що президент Р Ф Володимир Путін вважає ці території частиною України.

Кравчук додав, що Гризлов був змушений сказати, що він мав на увазі. Глава російської делегації уточнив, що це територія, яка не контролюється Україною.

«Це питання у результаті було знято і ми дійшли до спільної точки зору», — резюмував Кравчук.

«Учасники засідання констатували дотримання режиму припинення вогню, введеного з 27 липня цього року, незважаючи на окремі провокаційні обстріли з боку незаконних збройних формувань», — повідомили в ВП.

Українська сторона закликала бойовиків забезпечити найближчим часом доступ Міжнародного комітету Червоного Хреста до ув'язнених.

Також продовжилося обговорення питання підготовки до чергового обміну полоненими за принципом «всіх на всіх».

«Українська сторона в черговий раз підкреслила, що українці, які незаконно утримуються на тимчасово окупованих територіях, повинні бути звільнені негайно і без всяких політичних умов», — пише сайт Офісу президента.

Крім цього, глава української делегації Леонід Кравчук відреагував на звинувачення російської сторони в тому, що постанова про місцеві вибори не відповідає мінськими угодами.

«Прийняття законів і постанов є виключною компетенцією та прерогативою Верховної ради України», — сказав Кравчук.

При цьому обговорення робочих пропозицій до проектів документів про місцеві вибори в ОРДЛО продовжиться в рамках політичної групи ТКГ.

«Українська делегація поважає нормандський формат і мінські домовленості і готова до конструктивної та послідовній роботи задля відновлення територіальної цілісності України та досягнення миру», — додав Кравчук.

Схожі новини