Передплата 2024 ВЗ

Рекордна компенсація за моральну шкоду – 3,9 мільйона гривень

Колишній заступник начальника Львівської митниці Юрій Борисов довів через суд, що не винен у хабарництві

Шевченківський районний суд Львова стягнув з держави рекордну суму моральної компенсації, 3,9 млн грн, на користь ексзаступника начальника Львівської митниці ДФС Юрія Борисова. Про це повідомив сайт ZAXID.NET. Військова прокуратура звинувачувала посадовця у хабарництві, однак суд його виправдав.

Ще у січні 2017 року Юрія Борисова за­тримали на хабарі у 4 тис. 950 доларів. Згодом по­ліція звинуватила Борисо­ва в отриманні 15 тисяч дола­рів від кількох своїх колег — за те, щоб вони залишилися на посадах. Натомість Борисов свою провину не визнавав. У суді працівники митниці, які нібито давали Борисову ха­барі, заявили, що правоохо­ронці психологічно тиснули на них та змусили писати за­яви про передачу хабарів. У вересні 2018 року Галицький райсуд визнав Юрія Борисова невинним. Це рішення у люто­му 2020-го підтвердив Верхо­вний суд.

8 вересня цього року Шев­ченківський райсуд Львова своїм рішенням стягнув з дер­жави 3,9 млн грн шкоди, за­подіяної Борисову військовою прокуратурою. Військова про­куратура може оскаржити це рішення в апеляційному суді протягом 30 днів.

Схожі новини