Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Польщі знайшли готівкові сховки Славоміра Новака

  • 16.09.2020, 10:30
  • 791

Сховки оцінюють у мільйон доларів США

Центральне антикорупційне бюро Польщі (CBA) виявило два сховки, в яких колишній міністр транспорту Польщі та ексглава Укравтодору Славомір Новак приховав готівку в еквіваленті на понад 1 мільйон доларів.

Про це йдеться в офіційній заяві CBA, передає Укрінформ.

«CBA вилучило гроші, які походять з корупційних злочинів, які вчинив Славомір Н. Гроші були сховані у двох спеціально підготовлених сховках. Оперативники вилучили готівку у розмірі понад 4 млн злотих, зокрема 536 тис. євро, 470 тис. дол. і 30 тис. злотих (8 тис. дол.)», — йдеться в заяві польської спецслужби.

Як зазначається, CBA також арештувало інші активи, які придбано за гроші, які походять з корупційних злочинів. Йдеться про дві квартири, загальна вартість яких оцінюється у близько 2 млн злотих (близько 550 тис. дол.), а також автомобіль Land Rover. Крім, того СBA також вилучила інші матеріальні цінності, які можуть бути доказами у справі.

За оцінкою слідчих, справа надалі розвивається: польська спецслужба продовжує дії щодо виявлення чергових доказів у слідстві і майна інших осіб, які перебувають під слідством.