Передплата 2024 «Добрий господар»

"Червоний" Івано-Франківськ відкриє школи та дитсадки

  • 15.09.2020, 19:40
  • 769

Всупереч перебуванню в червоній зоні карантину, Івано-Франківськ відкриває дитсадки та школи. Установи поновлюватимуть роботу поетапно відсьогодні

Про це на брифінгу повідомив мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Марцінків зазначив, що сьогодні позачергова сесія міської ради прийняла рішення про ослаблення карантину.

«Зважаючи на численні звернення батьків дітей Івано-Франківської міської територіальної громади, Івано-Франківська міська рада вирішила: зобов’язати керівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти Івано-Франківської міської ради забезпечити реалізацію права на освіту жителями Івано-Франківської міської територіальної громади відповідно до статті 53 Конституції України, Закону України „Про освіту“ із обранням за вибором батьків здобувача освіти форми освіти з 15 вересня 2020 року продовжити поетапне відкриття та забезпечити роботу закладів дошкільної освіти…», — йдеться в рішенні Івано-Франківської міської ради.

Мер міста уточнив, що з 15 вересня будуть поетапно протягом тижня відкривати дитячі садки, з 21 вересня — початкові школи, з 28 вересня — повноцінне навчання в закладах освіти в Івано-Франківську. Мова йде про ті, які підпорядковуються міській раді.

Читайте також: Чернівці боротимуться за скасування жорсткого карантину у суді

Мер додав, що у батьків залишається право вибору — відправляти дітей до школи або залишити на дистанційному навчанні. Марцінків звернувся до правоохоронців із закликом не штрафувати керівників шкіл і дитсадків.

Схожі новини