Передплата 2024 ВЗ

Львівські депутати віддали землю наближеним до мера людям

  • 15.09.2020, 14:23
  • 766

На пленарному засіданні, 7 вересня, 40 депутатів Львівської міської ради затвердили проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Лесі Українки, 21. Ділянку з будинком – пам’яткою архітектури площею майже сім соток – передали у постійне користування об’єднанню співвласників багатоквартирного будинку «Леся Українка-21», що засноване щойно у квітні 2019 року, повідомляють в УГП.

На думку помічника фракції Української Галицької Партії Володимира Довжинського, віддавати цю ділянку депутати не мали права. Адже, по-перше, у Галицькому районі Львова не затверджувалися План зонування та детальний план на цю територію. А це - порушення ЗУ «Про регулювання містобудівної діяльності». Тим більше, що це землі, на яких розташовані пам'ятки та інші заповідні території.

Тобто, будинок № 21 є пам’яткою архітектури місцевого значення, а вся ділянка знаходиться в межах території об’єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Львів — ансамбль історичного центру» і має статус пам’ятки національного значення!

Таким чином, виконавчі органи Львівської міської ради, які готували і візували цю ухвалу, відкрито порушили щонайменше два закони України «Про регулювання містобудівної діяльності» та «Про охорону культурної спадщини». А 40 депутатів закріпили це неправомірне рішення своїм голосуванням і безкоштовно віддали під забудову землю в самому центрі Львова. Не просто ділянку, а місце, де проходила середньовічна оборонна лінія та досі збережений історичний ландшафт.

У результаті, бюджет міста черговий раз недоотримав кошти від реалізації дорогої земельної ділянки. Натомість вигоду отримає забудовник. А в кулуарах міської ради стверджують, що ця особа дуже наближена до міського голови.

Єдина фракція, яка не голосувала по цьому питанню, була фракція Української Галицької Партії. Зокрема: Мирослав Данилків, Ігор Дякович, Тарас Чолій та Юля Гвоздович. Зі списком, хто як проголосував, можна ознайомитись нижче.




Нагадаємо, у Львові триває серія викривальних виставок — «Вкрадено у львів’ян». Мандруючи двориками міста, активісти Української Галицької Партії таким чином прагнуть привернути увагу до проблеми розкрадання комунальної землі та будівель у Львові. Першу серію активісти присвятили депутатові від БПП (ЄС) пану Козловському й десятьом об’єктам, які він дістав у власність за час своєї каденції або хотів це зробити. Частину об’єктів вдалося повернути громаді, та інша частина все ще перебуває у статках депутата. У другій серії «Вкрадено у Львів’ян» Українська Галицька партія розповідає про інші топові схеми, за якими комунальна земля за безцінь переходить до приватних рук.

Схожі новини