Передплата 2024 ВЗ

Партія "ЄС" пропонує карати нардепів за зв'язки з окупантами України

  • 15.09.2020, 14:14
  • 760

Європейська Солідарність зареєструвала законопроєкт, який передбачає кримінальну відповідальність за публічне заперечення тимчасової окупації частини території України Російською Федерацією, а також за зв'язки з терористами ОРДЛО та Криму

Про це написав нардеп Володимир В`ятрович.

«Партія Європейська Солідарність зареєструвала проєкт Закону України «про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності представників влади за публічне заперечення тимчасової окупації частини території України Російською Федерацією, а також за порушення заборон щодо встановлення зв’язків і взаємодії з незаконними органами (посадовими особами), створеними на тимчасово окупованій території України».

Що пропонуємо?

По-перше, будь які заяви від представників української влади щодо законності анексії Кримського півострову та інших окупованих територій, виправдання незаконних дій Російської Федерації щодо окупації української території розглядаються як кримінальне правопорушення. Проектом закону пропонуються відповідні зміни до Кримінального кодексу України.

По-друге, на сьогоднішній день комунікація з представниками влади на окупованих територіях заборонена, вона допускається виключно з метою забезпечення національних інтересів України.

Ми пропонуємо ввести кримінальну відповідальність за встановлення зв`язків між представниками української влади та посадовими особами з незаконних органів, створених на окупованих територіях, щодо питань, які не визначені Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

Українська влада зобов’язана мати чітку позицію — анексія Кримського півострову та окупація Донбасу є порушенням суверенітету України та засуджується міжнародним правом. Тільки з консолідованою позицією Україна здатна відстоювати свої національні інтереси та свою незалежність. Жодні заяви, щодо законності анексії Криму чи окупації Донбасу не можуть толеруватися і мають зустрічати різку критику та миттєве реагування".

Схожі новини