Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Франція та Швеція дослідили речовину, якою отруїли Навального: підсумки експертизи

  • 14.09.2020, 15:35
  • 695

Наявність отрути з групи "Новачок" в організмі політика Олексія Навального підтвердили дослідження лабораторій Франції та Швеції

Про це заявив уряд Німеччини, передає «Цензор.НЕТ».

Як пояснили в Берліні, зразки, взяті у Навального, були направлені в ці дві країни для проведення незалежного розслідування. Крім цього, зразки також направлено в Організацію із заборони хімічної зброї, яка проведе своє дослідження.

Спочатку наявність слідів отрути з групи «Новачок» в організмі Навального показали дослідження, зроблені в спеціальній лабораторії Бундесверу.

Влада Росії офіційно стверджує, що аналізи, зроблені в Омську, не показали наявності в організмі Навального отруйних речовин. Джерела «Медузи», однак, розповідали, що в Омську в політика була «чітка картина отруєння», тому йому вкололи атропін ще коли він перебував у машині швидкої допомоги.

Німецькі видання Die Zeit та Der Spiegel із посиланням на джерела писали, що Навальний був отруєний новою, сильнішою версією «Новачка», про використання якої раніше не було відомо. За даними видань, його отруйники розраховували, що політик помре в літаку.

Читайте також: Пам'ятає абсолютно все: Навальний прийшов до тями і заговорив

Нагадаємо, 20 серпня російському опозиціонеру Олексію Навальному стало зле під час перельоту з Томська в Москву. Літак екстрено посадили в Омську, Навального доставили до лікарні і підключили до апарату ШВЛ. Якийсь час він перебував у медикаментозній комі.

Схожі новини