Передплата 2024 «Добра кухня»

Про зрив операції "вагнерівців" Богдан прочитав у масмедіа - ДБР

  • 14.09.2020, 14:15
  • 767

Колишній глава Офісу президента Андрій Богдан на допиті в Державному бюро розслідувань не надав ніяких доказів протиправних контактів та дій українських чиновників з російськими органами влади

Про це інформує ДБР та сам Богдан після допиту в коментарі журналістам, цитує «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що слідчий Державного бюро розслідувань 14 вересня провів допит Богдана як свідка щодо відомих йому обставин можливих контактів українських посадовців з російськими органами влади, про які він повідомив у своєму інтерв’ю одному з українських видань.

«На офіційному допиті свідок повідомив, що такою інформацією не володіє, підтверджень і доказів у нього немає, а про можливі незаконні дії українських посадових осіб він дізнався з відкритих джерел і засобів масової інформації».

Своєю чергою, сам Богдан після завершення допиту в ДБР заявив журналістам, що рекомендував слідству допитати учасників «відомої наради», яка відбулася в Офісі президента України 22 або 23 липня цього року.

Читайте також: Богдан розповів, чому Зеленський полетів в Оман

Богдан зазначив, що його допитували в рамках кримінальної справи, зареєстрованої 19 серпня, яка стосується «вагнерівців».

Нагадаємо, Колишній голова Офісу президента Андрій Богдан в інтерв'ю Дмитру Гордону 9 вересня заявив, що Василя Бурбу звільнили з Головного управління розвідки Міноборони України через спецоперацію з метою затримати найманців «ПВК Вагнера», яка провалилася через один дзвінок.

Богдан заявив, що він знає, «хто дзвонив і куди дзвонив», і що дзвонила людина «з найближчого» оточення Зеленського.

Схожі новини