Передплата 2024 «Добра кухня»

Євросоюз не визнав результати "виборів" у Севастополі

  • 14.09.2020, 14:35
  • 638

ЄС відмовився визнавати вибори в окупованому Криму

Там наголошується, що Європейський Союз не визнав незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією, а тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові, передає «Главком».

«Будь-хто, обраний на організованому Росією голосуванні на Кримському півострові, який стверджує, що „представляє“ Крим та Севастополь, не буде визнаний ЄС представниками тих територій, які є частиною України», — йдеться у повідомленні.

Представництво Євросоюзу додає, що залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України.

В анексованому Криму 13 вересня влаштували так звані «додаткові вибори» депутата в російський парламент Криму, а також депутата Сімферопольської міської ради. Додаткові вибори призначили через дострокове припинення повноважень депутатів, обраних за виборчим округам.

Як уточнив «глава виборчої комісії Криму» Михайло Малишев, у проведенні виборів беруть участь не всі громадяни, а лише ті, хто «володіє активним виборчим правом на відповідній виборчій дільниці».

Міністерство закордонних справ висловило протест та засудило організацію і проведення Росією «виборів». Там назвали дії Кремля «продовженням грубих порушень державного суверенітету і територіальної цілісності України».

За словами українського відомства, результати цих «виборів» не матимуть жодних юридичних наслідків. Усе через те, що Автономна Республіка Крим та місто Севастополь є тимчасово окупованими територіями України, правовий режим яких визначається нормами міжнародного гуманітарного права.

Читайте також: У РФ та окупованому Криму відбуваються місцеві вибори

«Усі причетні до підготовки та проведення незаконного „голосування“ в тимчасово окупованому Криму нестимуть відповідальність згідно із законодавством України», — наголосили в МЗС.

Також вони закликали іноземні держави та міжнародні організації засудити незаконні дії РФ та чітко заявити про невизнання результатів так званих «виборів». Просять також посилити політико-дипломатичний тиск на Росію, зокрема розширивши санкції.

Нагадаємо, що Росія вирішила провести в окупованому Криму «вибори губернатора».

Крім того, Україна звертатиметься до міжнародних партнерів з проханням засудити організацію цього «голосування», зокрема шляхом посилення санкційного тиску на Росію.

Як повідомлялося, 10 вересня Євросоюз продовжив «кримські» санкції проти Росії ще на пів року.

Схожі новини