Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ворог на півночі: у Білорусі стартують спільні військові навчання з Росією

  • 14.09.2020, 11:55
  • 736

На білоруському полігоні «Брестський» 14 вересня розпочнуться спільні тактичні навчання білоруських і російських військових «Слов’янське братерство». Вони триватимуть до 25 вересня

У Міністерстві оборони Росії повідомили, що до Білорусі вирушать підрозділи десантників, повідомляє «Радіо Свобода».

Загалом із боку Росії в навчаннях візьмуть участь 300 військових і близько 70 одиниць техніки.

Як повідомили в департаменті інформації та масових комунікацій Міністерства оборони Росії, спільні навчання проводяться щороку з 2015 року.

Водночас влада Сербії минулого тижня оголосила про рішення зупинити на найближчі пів року всі спільні військові навчання з іншими країнами.

Читайте також: Індія відмовилася від участі у російських навчаннях «Кавказ-2020»

Також відзначимо, що 14 вересня президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрінеться з президентом Росії Володимиром Путіним у Сочі.

Як повідомили минулого тижня в Кремлі, на переговорах планують «обговорити ключові питання подальшого розвитку російсько-білоруських відносин стратегічного партнерства і союзництва. Особливу увагу планується приділити реалізації великих спільних проєктів у торговельно-економічній, енергетичній і культурно-гуманітарній сферах, а також перспективам просування інтеграційних процесів в рамках Союзної держави».

Президенти домовилися про зустріч під час телефонної розмови наприкінці серпня. Спілкування відбулося на тлі антивладних протестів, які розпочалися після того, як Олександра Лукашенка вшосте поспіль оголосили переможцем виборів президента.

Схожі новини