Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Покупці подарункових сертифікатів у СІЗО «відремонтували» вісім камер

  • 12.09.2020, 17:10
  • 772

Станом на 11 вересня безкоштовних камер відремонтували на загальну суму 239 709 грн

За кошти, сплачені за перебування в камерах з поліпшеними побутовими умовами, відремонтували 8 безкоштовних. Про це повідомляє пресслужба Міністерства юстиції. У відомстві наголошують, що експериментальний проєкт зі створення платних камер у слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби Мін’юст запустив менш як 5 місяців тому.

За словами міністра юстиції Дениса Малюськи, платні камери стали одним із джерел фінансування поліпшення загальних умов у СІЗО, бо у держбюджеті коштів на це не передбачено.

«Гроші від таких платних послуг ідуть до спеціального фонду слідчого ізолятора, з якого і фінансуються поточні та капітальні ремонти в ньому», — зазначив Малюська.

Загалом станом на 11 вересня безкоштовних камер відремонтували на загальну суму 239 709 грн. Найбільше таких приміщень облаштували в Київському СІЗО: 2 камери по 12 місць та 4 камери по 3 місця, витративши на ремонти 215 767 грн. Окрім того, ще одну камеру на 12 місць облаштували в Сумському слідчому ізоляторі за 17 973 грн та за 5 968 грн одномісне безкоштовне приміщення відремонтували в Миколаївському СІЗО.

У Мін’юсті переконують, що за допомогою платних камер хочуть прибрати корупцію, коли за кращу камеру платили неофіційно. Відтепер гроші будуть офіційно направлятись до бюджетного спецфонду. Таким чином 8 травня перші платні камери з’явилися у СІЗО Києва.

Вартість розміщення у такій камері в Києві залежить від терміну, за який платять: за добу — 2 000 грн, за тиждень — 8 000 грн, за місяць — 12 000 грн. Згодом вони з’явилися і в інших містах, зокрема Вінниці та Житомирі, Запоріжжі та Дніпрі.

Схожі новини