Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Через COVID-19, в Україні може не вистачити лікарів і місць у лікарнях – МОЗ

  • 12.09.2020, 12:50
  • 683

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що з урахуванням темпів захворюваності на коронавірус, Україні незабаром може не вистачити лікарів і місць у лікарнях

Про це він сказав в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера». «Виходячи з того, з якою швидкістю ми перевалили 2000, а зараз 3000, з одного боку. З іншого боку, легковажне ставлення до всіх правил нової реальності, які встановлені в державі, ми ідемо не за самим добрим сценарієм, це м’яко кажучи. Тому що з такою же швидкістю ми можемо перейти 4000 (нових випадків коронавірусу на добу, — ред.). А що за цим? За цим у нас є наші лікарні, які будуть заповнюватись, буде зростати навантаження. А всьому цьому є межа. Як би ми не хотіли, але кількість ліжок все одно має межу. І вони можуть просто заповнитися, і нам просто банально може не вистачити лікарів, які будуть надавати таку медичну допомогу», — сказав Степанов.

Він також закликав українців дотримуватися протиепідемічних правил.

«Єдине, про що я прошу вже близько п’яти місяців щоранку, — і це не зобов’язання перед державою або урядом, а перед самим собою і своїми близькими, — просто дотримуватися правил. Вони прості. У такий спосіб ми зменшимо кількість людей, які хворітимуть щодня, кількість госпіталізацій, і ви будете впевнені, що наша медична система зможе надавати допомогу», — додав очільник МОЗ.

Схожі новини