Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Папа Франциск публічно зняв маску і розповів, кому вигідна пандемія

  • 11.09.2020, 20:35
  • 33.8K

Папа Римський Франциск під час зустрічі з вірянами у Ватикані 9 вересня зняв маску перед натовпом та заявив, що коронавірус "буде переможений божою любов'ю"

83-річний понтифік неодноразово доторкнувся до людей, які прийшли на Генеральну аудієнцію в двір Сан-Дамасо, передає Daily Mail.

Папа зняв маску, коли вийшов із машини. Посміхався і розмовляв із людьми, тиснув руки, торкався чола прихожан, які тягнулися до нього через загородження.

«Християнська відповідь на пандемію і подальшу соціально-економічну кризу заснована на любові», — сказав Франциск на проповіді.

Він заявив, що позбутися від Covid-19 можна, «якщо ми всі разом будемо прагнути до загального блага».

Папа також вказав на «виникнення партійних інтересів», оскільки деякі намагаються егоїстично скористатися кризою.

«Наприклад, є ті, хто хоче розробити вакцину, а потім продавати її іншим. Деякі використовують ситуацію для розпалювання ворожнечі, для створення економічних або політичних переваг, для початку або посилення конфлікту», — сказав він.

«Вірус, який не визнає перешкод, кордонів, культурних або політичних відмінностей, повинен мати справу з любов'ю без перешкод, кордонів або відмінностей», — зазначив Франциск.

Читайте також: Нема чого соромитися: Папа Римський вважає секс та їжу «божественним» задоволенням

Він порівняв тих, хто не допомагав нужденним під час глобальної пандемії, з «прихильниками Понтія Пілата», які «просто вмивають від цього руки».

«Здоров'я — це не тільки особисте благо, а й благо суспільне. Здорове суспільство — це те суспільство, яке піклується про здоров'я кожного», — заявив церковник.

У відвідувачів перевіряли температуру, коли вони входили до Ватикану, частина з 500 глядачів були в масках. Публіка сиділа на місцях, влаштованих так, щоб забезпечити соціальне дистанціювання. Однак, люди порушили його, коли прибув Франциск.

Схожі новини