Передплата 2024 ВЗ

СБУ порушила 15 нових справ проти Порошенка і жодної - проти Деркача

  • 11.09.2020, 15:41
  • 807

Служба безпеки України не розслідує діяльність нардепа Деркача, якого у США офіційно вважають агентом Росії. Натомість проти Петра Порошенка порушили 15 нових безглуздих справ

Про це заявив на брифінгу адвокат п’ятого Президента Порошенка Ілля Новіков. Він наголосив, що всі попередні фейкові провадження проти Порошенка зайшли в глухий кут, тож тепер за командою з Офісу президента силовики наплодили нові провадження.

«Найбільш показовим в останній активності СБУ є не те, що її співробітники завели 15 нових справ стосовно Порошенка — ми до цього вже звикли. А те, що не порушено жодного кримінального провадження проти депутата Деркача. При тім, що і Державний Департамент, і Міністерство фінансів США Деркача чітко, і я б навіть сказав, у непритаманній їм чіткій манері висловились про те, що вони вважають цю людину активним співробітником російських спецслужб. На цьому тлі особливо помітно, що СБУ ця ситуація не цікавить», — зауважив Новіков.

«Американські спецслужби, американські дипломати вважають, що СБУ також в курсі цієї ситуації. І той факт, що щодо Деркача, судячи з усього, принаймні нам про це не відомо, не відбувається ніяких слідчих заходів, маркує позицію керівництва України, яка звісно ж не може йти на користь відносинам України та США». — наголошує Новіков.

Адвокат наголосив, що є чіткі докази координації переслідування Петра Порошенка між Офісом президента, ДБР, Офісом Генпрокурора та людьми з команди Портнова.

«За останній рік у нас було багато можливостей переконатися, що ці зв’язки дійсно існують», — наголошує Новіков.

«Ми бачимо, що єдине рішення, яке було ухвалене за підсумками того сорому, за яким ми спостерігали в червні-липні цього року при спробі обрати запобіжний захід Порошенкові, закінчилося диким скандалом. Єдине рішення, яке було ухвалене — це кадрове рішення. Зважаючи на те, що нам відомо, зараз пан Татаров виконує той функціонал, який до нього виконував в Офісі президента пан Смірнов. Ми вважаємо, що Татаров через свої зв’язки як з Андрієм Портновим, так і з Ігорем Коломойським, зараз посідає ключову позицію в Офісі президента Зеленського. І саме його робота маркує цю координацію між трьома силами, які беруть участь у цих провадженнях та спрямовують їх», — вважає Новіков.

Адвокат Ігор Головань своєю чергою наголосив, що більшість з нових справ проти Порошенка чомусь відкрило полтавське управління СБУ. Головань також натякнув, що за левовою частиною нових сфабрикованих проваджень стоять інтереси колишніх власників ПриватБанку.

«Значно більше року іде кампанія з політичних переслідувань лідера опозиції Петра Порошенка. Ще в травні минулого року почали фабрикуватися різного роду кримінальні провадження, які є абсолютно порожніми, оскільки там немає жодних правопорушень. Зрозуміло, що єдиною метою є політичні переслідування і робота в інтересах держави-агресора. Всі ці провадження, як ми і говорили, виявилися фейками. Абсолютно всі ці провадження фактично зайшли у глухий кут, і тому тепер влада, тобто замовник цих політичних переслідувань, бачить лише один вихід у цій ситуації — фабрикувати нові справи», — говорить Головань.

«Ще 4 вересня з’явилася не багато не мало — 15 нових проваджень, спрямованих проти лідера політичної сили п’ятого Президента України Петра Порошенка. Зрозуміло, що ці 15 проваджень такі ж порожні, як і десятки, які були сфабриковані до цього часу, але той факт, що влада не зупинилася, той факт, що влада продовжує переслідування, сам факт початку так званого розслідування цих кримінальних проваджень, він, на нашу думку, дуже яскравий. Звернув би увагу на те, що у фабулах цих проваджень дуже багато говориться про банківську систему, що виводить нас на ще одних бенефіціарів цієї діяльності. Мова йде, звісно, про колишніх власників Приватбанку», — говорить адвокат Головань.

Схожі новини