Передплата 2024 «Добрий господар»

"Російський агент": США запровадили санкції проти Деркача

  • 11.09.2020, 08:54
  • 733

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) вважає чотирьох пов'язаних із Росією осіб, зокрема народного депутата України Андрія Деркача (позафракційний), причетними до спроб вплинути на виборчий процес в США

Про це інформує «Інтерфакс-Україна».

«Міністерство фінансів призначило Андрія Деркача (Деркач) відповідно до Указу 13 848 за його спроби вплинути на президентські вибори в США в 2020 році. Деркач, депутат українського парламенту, понад десять років був активним російським агентом, підтримуючи тісні зв'язки з російськими спецслужбами.

Деркач прямо або побічно брав участь, спонсорував, приховував або іншим чином був причетний до іноземного втручання в спробі підірвати майбутні президентські вибори в США 2020 року. Сьогоднішні санкції для Деркача націлені на викриття зловмисного впливу російських кампаній і захист наших майбутніх виборів від іноземного втручання. Ця акція є чітким сигналом для Москви і її довірених осіб про неприпустимість подібної діяльності", — йдеться в інформації, оприлюдненій на сайті Мінфіну США 10 вересня.

«Андрій Деркач та інші російські агенти використовують маніпуляції та обман, щоб спробувати вплинути на вибори в США та в інших країнах світу. Сполучені Штати будуть продовжувати використовувати всі наявні в їхньому розпорядженні інструменти, щоб протистояти цим російським кампаніям дезінформації і підтримувати цілісність нашої виборчої системи», — сказав глава Мінфіну США Стівен Мнучін.

Читайте також: Руками нардепа Деркача Росія вдарила по Україні і США

Санкції передбачають заморожування активів, що перебувають в юрисдикції США, а також заборону для резидентів США на взаєморозрахунки.

«У результаті сьогоднішніх санкцій вся власність та майнові інтереси цих людей, що підпадають під юрисдикцію США, а отож, заблоковані. Крім того, блокуються будь-які юридичні особи, що на 50 або більше відсотків мають відношення до цих осіб», — йдеться в документі.

Схожі новини