Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За порушення карантину освітян... ув'язнюватимуть

  • 10.09.2020, 17:55
  • 761

Керівництво закладів освіти можуть покарати, якщо їхні школи, університети, ліцеї, коледжі перебувають у "червоній" зоні, але продовжують працювати. Директори навчальних закладів несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність

Про це йдеться у листі, яке МОН направило до керівників департаментів (управлінь) освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій, керівників закладів освіти.

«Міністерству освіти і науки України стали відомі факти, коли в окремих містах, які входять до „червоної“ карантинної зони, порушуються умови карантину та не виконуються зобов’язання про закриття закладів освіти», — йдеться в повідомленні.

У листі йдеться про те, що у разі недотримання вимог законодавства України про охорону здоров’я керівники закладів освіти несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність (стаття 80 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я»).

Так, згідно з адмінкодексом, розмір штрафу для посадових осіб за порушення карантину установами становить до 170 000 гривень.

Читайте також: 145 шкільних класів перебувають на самоізоляції — Степанов

У разі, якщо недотримання карантину призвело до смерті неповнолітнього або завдало інші тяжкі наслідки, то керівництво закладу освіти можуть покарати обмеженням волі терміном від трьох до п'яти років або позбавленням волі на аналогічний термін.

Як повідомлялося, 1 вересня стартував новий навчальний рік. За рекомендацією Міністерства освіти, адміністрації шкіл мали максимально розвести учнів, аби класи перетиналися якнайрідше. Наприклад, починали навчання у різний час, а діти потрапляли до школи через кілька входів. Хтось запровадив навчання у дві зміни, подекуди класи поділили навпіл і розведуть по тижнях. Батькам заходити до школи заборонили.

Схожі новини