Передплата 2024 ВЗ

Чому прокурорка Львівщини Ірина Діденко склала повноваження?

Згідно із наказом Генпрокурора, від 11 вересня систему обласних прокуратур реорганізовують

Прокурорка Львівської області Ірина Діденко у четвер, 10 вересня, повідомила на своїй сторінці у ФБ, що її повноваження закінчено. «Мої повноваження прокурорки Львівщини сьогодні закінчено. Дякую Львівщино! Неймовірний край з неповторним містом Лева з власною, незламною позицією, яка захоплює. Дякую всім за відкрите серце, з яким прийняли. У свою чергу зробила за цей час ВСЕ, що було в моїх силах та повноваженнях, щоб ми хоч трохи наблизились до західних стандартів роботи».

Згідно із наказом Генерального прокурора України Ірини Венедиктової, від 11 вересня у рамках реформи органів прокуратури, в Україні починають працювати обласні прокуратури. Наказ набирає чинності від 11 вересня, коли він буде опублікований в урядовій газеті «Голос України». За інформацією «ВЗ», у прокуратурі Львівської області ще не знають, хто очолюватиме обласне відомство і яким чином воно працюватиме у «перехідний період».

Ірина Діденко приступила до виконання своїх обов’язків у жовтні 2019 року і одразу привернула увагу тим, що відкрила для екскурсій адміністративну будівлю прокуратури Львівської області на проспекті Шевченка, 17−19, яка є пам’яткою архітектури. Причому першу екскурсію провела сама.

А згодом під процесуальним керівництвом Прокуратури Львівської області відбулося розкриття низки резонансних злочинів. Зокрема, розкрито вбивство двох неповнолітніх, 17-річного хлопця і 16-річної дівчини. Засуджено виконавця підпалу авта журналістки «Радіо Свобода» Галини Терещук, замовнику та посібнику цього злочину повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи. Скеровано до суду обвинувальний акт щодо привласнення працівниками Львівської ОДА бюджетних 1 млн 300 тис грн, виділених на будівництво амбулаторій. Підписано повідомлення про підозру ексочільнику ЛОДА Маркіяну Мальському — через службову недбалість, яка призвела до понад 7 млн грн збитків.

Схожі новини