Передплата 2024 «Добра кухня»

"Хто замовив Балуха?": українці влаштували акцію протесту під стінами МВС (наживо)

  • 10.09.2020, 11:17
  • 827

Громадські активісти влаштували під стінами МВС акцію з вимогою з'ясувати, хто побив колишнього політв'язня Володимира Балуха

Активісти тримають плакати з написами: «Балух — символ української незалежності», «Шевченківський район за Балуха», «Що далі? Вбиватимете?», «Всіх не переб`єш».

«Те, що сталося з Володимиром Балухом — це не просто якийсь рядовий випадок. Це дуже серйозна подія, це — елемент реваншу. Якщо в нашій з вами країні активістів, волонтерів, ветеранів будуть бити і ці люди не будуть знайдені, не будуть покарані, це теж елемент реваншу. Ми з вами тут для того, щоб привернути ще більшу увагу до того, що нашу з вами велику країну намагаються знову повернути в стойло країни-агресора. Але ми цього не допустимо», — зазначив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

«Коли понад рік тому говорили про те, що проросійський реванш насувається на Україну, багато людей не сприймали це серйозно. І що ми бачимо зараз? Проросійський реванш, повернення і розворот в сторону Росії — це не тільки відведення так зване, а в реальності відступ наших військ з землі, за яку поклали життя багато наших воїнів. Це також і те, що коїться на вулицях. Це тиск на активістів, це побиття активістів, це підпали машин», — підкреслив Герасимов.

«Володимиру Балуху давайте зараз побажаємо, щоб перш за все він якнайскоріше одужав і щоб все в нього було добре і міцного йому здоров’я і будемо всі за нього молитися», — наголосив співголова фракції.

«Я звертаюсь до керівництва поліції і Міністерства внутрішніх справ. Володимир в тюрмі боровся за Україну і за вас, боровся за гідність нашого народу, коли його намагалися поставити на коліна. І він на коліна не встав», — додає політичний в’язень Кремля, народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз.

Чийгоз застерігає, що за влади Зеленського агресія проти активістів і патріотів стала нормою. «Це слідство ми будемо контролювати, щоб дати відповіді не тільки як це трапилося, а що останній рік в Україні це явище стало нормальним. Коли ти борешся і відстоюєш символи цієї боротьби, намагаються мерзотники відслідкувати і вбити, а нова влада робить вигляд, що це побутове питання. Це неприпустимо. Ми цього не дозволимо», — сказав він.

«Я вірю в те, що він стільки пройшов і він зобов’язаний видужати. Всі відслідковують, що далі і хочуть допомогти чимось. Є дуже велика потреба, щоб цю справу не злили. Коли ми будемо бачити, що все іде до того, то будемо всіх закликати допомогти не допустити цього», — закликав Чийгоз.

Народні депутати України пішли до керівництва Міністерства внутрішніх справ, щоб обговорити стан розслідування нападів на патріотів і захисників України.

Нагадаємо, уночі, 8 вересня, жорстоко побили колишнього політв'язня Володимира Балуха. Про це повідомив інший колишній політв'язень, режисер Олег Сенцов.

За його словами, стан Балуха важкий, а подробиці нападу з'ясовуються. Згодом Сенцов додав, що Володимир при тямі. У нього зламана рука та ключиця, але загрози життю немає.

Схожі новини