Передплата 2024 «Добрий господар»

Втративши цуценят, собака взялася годувати... котиків

Кошенята ні на крок не відходять від нової матері

Зворушливу історію про материнський подвиг собаки розповів польський журнал Wprost. Вона стосується австралійської вівчарки Джорджії, яка пережила велику драму, але згодом знову стала щасливою.

Джорджія, яка мешкала біля однієї з автозапра­вок поблизу кордону США і Мексики, ось-ось мала народжувати. Пологи були вкрай тяжкими — щенята ніяк не могли з’явитися на світ. І тоді працівни­ки АЗС викликали на допомогу ветеринарів. Через екс­тремальну ситуацію фахівці вимушено зробили собаці кесарів розтин. Але врятувати малюків не вдалося: всі вони загинули ще в утробі матері…

Через втрату потомства собака довго не знаходила собі місця. Від злості порвала на клоччя матрац, на яко­му спала, ходила пригніченою. Щоб вивести Джорджію із депресії, волонтери почали шукати для неї інших цу­ценят, які потребували природного годування. Однак песиків знайти не вдавалося. Зате знайшлися інші си­роти — четверо кошенят, які втратили свою маму. Їх по­містили у будку Джорджії — і та, на здивування зоозахис­ників, прийняла «інородну» малечу. Почала їх годувати своїм молоком.

Кошенята ні на крок не відходять від нової матері. Як і вона — від них. Джорджія зігріває мурчиків своїм те­плом, облизує їх. Котики задоволені такою турботою. Тільки не можуть збагнути одного: чому їхня мама ні разу не принесла їм з полювання мишки? І чому за весь час їхнього спільного життя ні разу ніжно не муркнула?

Схожі новини