Передплата 2024 ВЗ

Українські фільми поборються за Оскар

  • 09.09.2020, 20:10
  • 863

В нацвідборі братимуть участь три фільми

Український оскарівський комітет оголосив учасників Національного відбору на вручення престижної кінопремії Оскар. Про це повідомляє пресслужба Держкіно

Український оскарівський комітет оголосив, що в Національному відборі братимуть участь три фільми.

Перший фільм — «Атлантида».

Сюжет: події розгортаються у 2025 році. Саме тоді Україна перемогла Росію у війні на Донбасі. Окупована територія держави повертається до її складу. Проте після 11 років військових дій земля Донбасу стає непридатною для життя, нагадує спустошений пустир. Творці стрічки майстерно показали, що і на тлі таких моторошних краєвидів можна зародитися справжнє кохання.

Другий — «Мої думки тихі»

Сюжет: молодий звукорежисер Вадим нарешті отримав шанс покинути Київ та емігрувати до Канади. Проте для цього йому потрібно записати звуки карпатських тварин. Головний герой настільки прагне поїхати з «незручної України», що готовий виконати всі умови. Поїздка могла б бути звичайною роботою для Вадима, якби у мандрівку з ним не вирушила мама.

Третій — «Земля блакитна, ніби апельсин»

Сюжет: у документальному фільмі розповідається про багатодітну сім'ю, яка мешкає в «червоній зоні» Донбасу. Там бойові дії тривають вже шостий рік. У центрі сюжету постає мати Анна, якій щодня доводиться виживати у прифронтовій зоні з чотирма дітьми. Родина екранізує своє життя за складних обставин в аматорській стрічці.

Схожі новини