Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підземні протести продовжуються: понад 200 шахтарів не виходять на поверхню

  • 08.09.2020, 09:50
  • 630

Вимагають підвищення зарплат, поліпшення умов праці та повернення пільгового стажу

84 гірники шахти «Батьківщина» Криворізького залізорудного комбінату залишилися під землею на знак протесту і солідарності з протестувальниками шахти «Жовтнева».

Вимоги працівників загальні: підвищення зарплат, поліпшення умов праці, повернення пільгового стажу за списками 1,2, припинення порушень під час атестації, повідомив лідер Національної профспілки гірників України Михайло Волинець на сторінці у Facebook.

При цьому наголошується, що працівники шахти «Батьківщина» всі три дні брали активну участь у мітингах на підтримку підземних протестувальників шахти «Жовтнева».

«Як я повідомляв сьогодні зранку, працівники інших підприємств Кривого Рогу, регіону повідомляють про протестні настрої в їхніх колективах» — резюмував народний депутат.

У Facebook Волинець пару годин тому зазначив, що вже 214 осіб у шахті «Батьківщина», тобто до 84 протестувальників приєдналися ще 130 працівників підприємства.

«Маю інформацію, що інші працівники шахт КЗРК: „Батьківщина“, „Жовтнева“, „Гвардійська“ та „Тернівська“ — готуються до проведення італійського страйку. Тобто не будуть виконувати суміжну роботу, яка не оплачуватиметься та не приступатимуть до роботи у випадку порушення на підприємстві правил техніки безпеки охорони праці, у разі несправності обладнання», — констатував Волинець у Facebook.

Схожі новини