Передплата 2024 ВЗ

Активісти SaveФОП попросили Порошенка захистити малий та середній бізнес

  • 07.09.2020, 13:41
  • 973

У День підприємця п’ятий Президент України, лідер партії Петро Порошенко зустрівся з активістами об’єднання SaveФОП у Львові

Він наголосив — фракція «Європейської Солідарності» захищатиме український мікробізнес і не дозволить перетворити контролюючі органи на каральну машину для підприємців.

«Я вважаю, що День підприємця — одне з найважливіших свят. Від ставлення влади до святкування можна визначити, як влада взагалі ставиться до підприємців», — сказав під час зустрічі Петро Порошенко.

«Я маю свої погляди на те, для чого потрібні ФОПи та малі підприємства. І наголошую на тому, що мета ця — не збір податків. Бо в умовах спрощеного оподаткування проблеми не в тому, аби підвищувати надходження у бюджет від ФОПів. Це не інтерес держави. Насамперед мова йде про робочі місця. Наразі ФОПи працюють там, куди великий бізнес не добирається. Вони є конкурентоздатні і забезпечують роботою як себе, так і своїх найманих працівників. А це означає, що вони виконують своє завдання», — наголосив Петро Порошенко.

Підприємець Олександр Яковина під час зустрічі з Петром Порошенком зазначив: «Коли була введена спрощена система оподаткування, я відкрив свій бізнес. На мене зменшився тиск контролюючих органів, звітність і бухгалтерський облік стало набагато легше адмініструвати. Відтак я створив робочі місця — офіційні робочі місця.

З відміною спрощеної системи оподатковування підприємці будуть змушені шукати інші варіанти для себе. Будуть відходити в тінь. Ми цього не хочемо. Ми хочемо бути легальними. Хочемо сплачувати податки. Але для цього нам потрібно, аби спрощена система була збережена".

Підприємець Кетіно Равлюк наголосила, що ситуація, яка наразі є навколо умов для малого бізнесу в України, підштовхує багатьох підприємців до трудової міграції.

«Після тих законів, які наухвалювала монобільшість, я не бачу куди і як рухатися моєму бізнесу. Сьогодні більшість з нас думає про те, чи не краще нам поїхати за кілька кілометрів у Польщу, Чехію, де є всі умови для таких, як ми. Там є державні програми для мікробізнесу. Наразі питання трудової міграції стало актуальним для більшості з нас».

Петро Порошенко запевнив підприємців, що «Європейська Солідарність» наполегливо відстоюватиме інтереси мікробізнесу.
«У 1998 році я був причетний до того, аби створити систему спрощеного оподаткування. Ця боротьба за спрощену систему оподаткування дуже принципова. Депутати нашої фракції Ніна Южаніна й Олег Синютка завжди компетентно і фахово відстоюють позицію і права підприємців», — наголосив Порошенко.

«На сьогодні маємо кілька принципових позицій. Перша: поки є карантин, незалежно чи запроваджується карантинні обмеження чи ні, має бути 100-відсоткова заборона на перевірки. Друге: ми вибираємо спеціальні галузі, які постраждали найбільше від Covid-19. І поки є карантин — ніхто ніякого ускладнення ФОПам не має права робити. Ми виступаємо за мораторій на будь-яке погіршення умов роботи ФОПів», — зазначив Петро Порошенко.

«Тим закладам, які найбільше постраждали від Covid, необхідна державна допомога. Саме в цьому має бути антикоронавірусна підтримка економіки. Крім цього, має бути скасовано драконівський закон для підприємців — 1210», — наголосив під час зустрічі Петро Порошенко.

Схожі новини