Передплата 2024 «Добра кухня»

Концтабір для котів

Чоловік утримував у закритому гаражі у Стебнику десятки чотирилапих

У Стебнику знайшли справжній «концтабір для котів»! У закритому гаражі місцеві зоозахисники виявили десятки тваринок у великих клітках. Коти були перестрашені, голодні…

Президент ДМГО «Товариство захисту тварин» Наталя Петрицин зі Стебника розповіла журналісту «ВЗ», що працює у зоомагазині і постійно спілкується із волонтерами і зоозахисниками. Знайомий чоловік, що працює поруч на ринку, розповів їй, що побачив в одному гаражі багато кліток із котами. Двері гаражу були відкриті, поруч стояв якийсь чоловік, який дивно поводився, забороняв дивитися на котів.

Пані Наталі це здалося дивним, і після роботи вона із подругою, волонтеркою Олесею пішли до цих гаражів подивитися, у чому справа. Усі гаражі були закриті. Тоді жінки почали кликати «киць-киць». Незабаром з одного гаражу почули мявкіт. Жінки побачили у стіні гаражу невеличке віконечко, нещільно закладене цеглинами. Вони посунули ті цеглини, зазирнули всередину. «Це був жах, сморід виїдав очі, — розповідає Наталя Петрицин. — Десятки котів у клітках, закрите приміщення, спека. Ми зробили відео, фото, викликали поліцію. Поліція приїхала швидко, але нам пояснили, що ніхто не має права відкривати закрите приватне приміщення. Ми написали пояснення, заяву, вони склали протокол».

Пані Наталя була в шоці, але не могла нічого вдіяти. Виклала жахливе відео у соцмережі. Люди почали коментувати, обмінюватися інформацією. Люди написали, що утримував котів чоловік із Трускавця, на ім'я Вадим. У себе вдома в Трускавці він також створив «дурдом», тримаючи близько пів сотні котів. Незрозуміло, для чого це йому було потрібно?

Тим часом знайшлися дописувачі соцмереж, у яких нещодавно пропали коти. Вони також розшукали той закритий гараж, зробили фото нещасних тварин і побачили там своїх домашніх улюбленців. Наступного дня ці люди збиралися ламати двері гаража і визволяти своїх котиків. Та коли вони прийшли, виявилося, що зловмисник вночі вивіз усіх котів у невідомому напрямку. У гаражі залишилися тільки клітки. Це зафіксувала відеокамера. Наразі невідомо, куди подівся цей чоловік.

У Трускавці створили комісію за участі представників поліції, ветслужби, міськради тощо. Пішли додому до того Вадима, але двері їм ніхто не відкрив. Так виглядало, що нікого не було вдома. Натомість сусіди розповіли комісії, як вони не перший рік воюють із дивакуватим чоловіком і натерпілися від нього.

Дописувачі соцмереж, які обговорюють цей інцидент, припускають, що таким чином чоловік заробляв на літній перетримці котів. Вони пишуть, що чоловіка звуть Вадим Альфавіцький, подають його домашню адресу в Трускавці.

Дізнавачі Головного управління Нацполіції у Львівській області розпочали досудове розслідування за фактом жорстокого поводження з тваринами в Стебнику. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області. Максимальне покарання, передбачене санкцією ч.1 ст. 299 (Жорстоке поводження з тваринами) Кримінального кодексу України — обмеження волі на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

А тим часом…

Трускавчанин Вадим Альфавіцький, який утримував у гаражі у Стебнику декілька десятків котів, судячи з усього, вдає, що не знає, що за цим фактом порушено кримінальну справу. На своїй сторінці у ФБ він 6 вересня опублікував допис: «Якщо хтось хоче допомогти котикам, кормом або грошима на корм, то буду дуже вдячний». І дав номер картки. Під дописом уже з’явилися коментарі обурених читачів. «Люди, таких Вадимів потрібно зупиняти і навчати, що можна допомагати тваринам цивілізованим методом», — пише Тетяна Кіселькова.

Схожі новини