Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«До 15 жовтня, або ніколи» – Борис Джонсон про Brexit

  • 07.09.2020, 10:30
  • 710

Велика Британія і ЄС повинні домовитися про угоду середини жовтня

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон вважає, що торговельна угода з Brexit з ЄС повинна бути укладена до 15 жовтня, в іншому випадку її не буде.

«Якщо ми не зможемо домовитися на той час, то я не бачу, що між нами буде угода про вільну торгівлю, і ми повинні прийняти це і рухатися далі», — йдеться в заяві прем'єр-міністра, яку опублікував його офіс, передає Інтерфакс

На думку Джонсона, якщо угоду не буде прийнято, у Британії будуть торговельні відносини з ЄС, аналогічні відносинам Євросоюзу і Австралії, що буде «хорошим результатом».

«Ми будемо мати повний контроль над нашими законами, нашими правилами і нашими рибальськими водами», — зазначив він.

Джонсон додав, що Велика Британія готова знайти розумну угоду з ЄС з практичних питань, включно з перельотами, вантажними перевезеннями або науковим співробітництвом, навіть якщо торговельної угоди не буде досягнуто.

«Наші двері ніколи не закриються, і ми будемо торгувати як друзі і партнери. Але без угоди про вільну торгівлю», — пояснив прем'єр-міністр.

Перехідний період після Brexit настав для Великої Британії 31 січня 2020 року, він триватиме до 31 грудня 2020 року. Цей період необхідний, щоб ЄС і Британія могли спокійно провести переговори і погодили свої майбутні відносини. Основне питання, яке слід узгодити Великій Британії і Євросоюзу — нова торговельна угода.

Велика Британія відмовилася від продовження перехідного періоду і вийде з Євросоюзу 1 січня 2021 року.

Переговори Великої Британії і ЄС повинні поновитися у вівторок, проте, як зазначають європейські ЗМІ, між сторонами існує ціла низка розбіжностей.

Схожі новини