Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Оладки, пиріжки та мафіни: рецепти смаколиків із гарбуза

  • 06.09.2020, 20:35
  • 2 512

Страви з гарбуза доволі прості у приготуванні, але славляться неабиякою користю

Видання «20 хвилин» та RADKA.in.ua поділилися добіркою смачних рецептів випічки з гарбузом. Потіште себе та родину пухкими та ніжними смаколиками.

Інгредієнти:

  • 400 г гарбуза,
  • 1 яблуко,
  • 2 яйця,
  • 1 склянка борошна,
  • 0,5 склянки кефіру,
  • 2 ст. ложки цукру,
  • 3−4 ст. ложки олії, кориця на кінчик ножа, сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Яблуко і гарбуз помийте, очистіть від шкірки і насіння.
  2. Яблуко і гарбуз натріть на тертці.
  3. Змішайте яйця, цукор, сіль, корицю, кефір, додайте борошно і перемішайте.
  4. Додайте в тісто гарбуз, яблуко і ще раз перемішайте.
  5. Ложкою акуратно викладайте оладки з гарбуза і яблука на трохи розігріту сковороду з олією.
  6. Смажте оладки з гарбуза і яблука на слабкому вогні під кришкою з двох сторін до готовності 4−5 хвилин.
  7. Зняті зі сковороди оладки з гарбуза і яблука помістіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
  8. Подавайте оладки з гарбуза і яблука гарячими зі сметаною або варенням.

Інгредієнти:

  • яйце — 1 шт.;
  • кефір — 500 мл;
  • борошно — 800 г;
  • сіль — щіпка;
  • соняшникова олія — 50 мл;
  • дріжджі сухі — 11 г;
  • гарбузова м’якоть — 500 г;
  • цукровий пісок — 30 г;
  • вершкове масло — 40 р.

Спосіб приготування:

  1. Змішайте всі сухі інгредієнти: борошно, сіль.
  2. В окремій ємності збийте трохи підігрітий кефір з яйцем, підсоліть його.
  3. З’єднайте сухі і рідкі компоненти, добре розмішайте. Як тільки тісто підніметься, додайте олію.
  4. Дайте масі піднятися в теплому місці.
  5. У цей час приготуйте начинку: гарбуз натріть на тертці, трохи підсмажте в розтопленому маслі до рум’яного кольору.
  6. Додайте у фарш цукор за смаком, трохи води і тушкуйте до готовності.
  7. Весь обсяг тіста розділіть на невеликі кульки, тонко розкачайте. Покладіть в центр щедру ложку начинки та акуратно защипайте краєчки.
  8. Готові вироби можна випікати: помістіть їх на змащене олією деко. Запікайте пиріжки на кефірі в духовці 25−30 хвилин при 180 °C.

Інгредієнти:

  • Гарбуз — 200 г
  • Пшеничне борошно — 100 г
  • Яйце куряче — 2 штуки
  • Цукор — 60 г
  • Розпушувач — 10 г
  • Кориця,
  • Ваніль — за смаком

Спосіб приготування:

  1. Очищений гарбуз наріжте і зваріть у ронделі до готовності.
  2. Потім остудіть його і перебийте в блендері до стану пюре.
  3. У міксері збийте яйця з 60 г цукру, потім додайте гарбузове пюре, просіяне борошно і розпушувач.
  4. Добре перемішайте все міксером.
  5. Вершковим маслом змажте форми для кексів і заповніть їх гарбузовим тістом на ¾.
  6. Відправте форми в духову піч, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.
  7. Готовність гарбузових мафінів перевіряйте зубочисткою: занурте зубочистку в тісто, якщо на виході вона буде сухою, то кекси готові.

Смачного!

Схожі новини