Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Частину шкіл Тернопільщини закриють на карантин

  • 06.09.2020, 15:15
  • 1 347

Не всі школи та садочки на Тернопільщині з понеділка, 7 вересня 2020 року, продовжать навчання. Через введення "червоної" зони у частині області вони здобуватимуть освіту дистанційно

Обмеження почне діяти у Бережанах, Чорткові, Бережанському, Бучацькому, Гусятинському, Монастириському, Теребовлянському, Тернопільському та Чортківському районах. Про це 6 вересня розповідає місцевий інформпортал Галас, передає Еспресо.TV.

«Помаранчевий» рівень небезпеки діятиме у місті Кременець та у Борщівському, Заліщицькому, Збаразькому, Зборівському, Козівському, Кременецькому, Лановецькому, Підволочиському, Підгаєцькому, Шумському районах.

«У закладах загальної середньої освіти, що в „помаранчевій“ зоні, з понеділка діти підуть до школи, але з дотриманням санітарних умов. Тим, що в „червоній“, рекомендується проводити навчання дистанційно. Хочу зазначити, що персональну відповідальність за функціонування закладу загальної середньої, дошкільної чи позашкільної освіти, коли він є юридичною особою, несе керівник», — пояснила начальниця Управління освіти та науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.

Водночас на Тернопільщині є села, де зовсім не виявлено інфікованих коронавірусом, але до «червоної» зони віднесений цілий район. Батьки школярів запитують: чому діти не можуть ходити на заняття, якщо в селі нема хворих, а класи маленькі — деякі налічують по 7−10 дітей.

«На селекторній нараді ми пропонували Міністерству освіти переглянути навчання індивідуально в кожному селі. Бо навіть якщо район перебуває у „червоній“ зоні, не у всіх селах є інфіковані. На жаль, поки реакції нема. Тобто якщо район потрапив у таке зонування, отже, і всі його населені пункти теж. Якщо згодом будуть правки, про які я говорю, можливо, тоді ситуація зміниться. Поки що з понеділка діти будуть навчатися дистанційно», — додала Хома.

Читайте також: «До карантину нарікали, що діти сидять у ґаджетах, тепер самі змушуємо їх безвилазно сидіти перед екраном«

Нагадаємо, що такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

Тернопільщина була одним з перших найбільш вогнищ поширення COVID-19 в Україні. Рівень поширення коронавірусу там і досі один з найвищих. Станом на ранок 6 вересня там виявлено 158 нових інфікованих протягом останньої доби.

Попри те, що Тернопіль теж віднесли до «червоної» зони, мер міста зазначив, що транспорт, школи й садки працюватимуть.

Схожі новини