Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Білорусь передала ФСБ Росії "прослушки" розмови "Берліна і Варшави" та "докази" фейкового отруєння Навального

  • 05.09.2020, 10:15
  • 901

 «Берлін і Варшава» нібито обговорювали, що Олександр Лукашенко — міцний горішок

4 вересня на пролукашенківськомуTelegram-каналі «Пул Першого» виклали запис нібито переговорів німецького та польського агентів щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Пізніше на білоруському телеканалі ОНТ заявили, що Білорусь передала ФСБ «запис розмови» Варшави та Берліна, передає «НВ».

«Суть в тому, що ніякого отруєння не було. Це фальсифікація. У білоруської сторони є перехоплений розмова Варшави і Берліна. Як напередодні на зустрічі з головою уряду Росії зазначив Олександр Лукашенко, такі методи західні країни використовують для просування власних інтересів в нашому регіоні. Йдеться про політичний натиску на Росію. Щоб Москва не прагнула захищати суверенітет і інтереси Білорусі в обстановці безпрецедентного зовнішнього тиску на нашу країну», — розповідає державний білоруський телеканал.

У короткому записі, який триває менше хвилини та продубльований російською, «Нік» з Берліна і «Майк» з Варшави обговорюють, як «відбити охоту Путіну лізти у справи Білорусі».

Один співрозмовник запитує іншого, чи точно підтверджено отруєння Навального, на що той відповідає: «В цьому випадку це не так важливо… Триває війна… А під час війни будь-які методи хороші».

Також у ході розмови двох чоловіків Лукашенка називають «міцним горішком».

Схожі новини