Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зустріч глав МЗС "нормандського формату" планується у вересні, - Кулеба

  • 04.09.2020, 13:35
  • 657

Перед цим повинні зустрітись радники лідерів

Зустріч міністрів закордонних справ країн-учасниць «нормандського формату» (Україна, Німеччина, Франція, Росія) планується у вересні, після зустрічі радників лідерів країн, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, про це пише Інтерфакс

«План полягає в тому, щоб міністри зустрілися після того, як зустрінуться радники лідерів „нормандського формату“. Станом на зараз зустріч радників запланована, триває активна підготовка до неї. Буквально, сидячи у Верховній Раді я час від часу відволікався на листування з колегами щодо підготовки до цієї зустрічі. Тому, як тільки радники зустрінуться, ми побачимо, як мине ця зустріч, чи буде результатів досягнуто, і я думаю, що якщо не станеться на цій зустрічі нічого форс-мажорного, буде створено умови і для зустрічі міністрів закордонних справ», — сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в п'ятницю, відповідаючи на запитання агентства «Інтерфакс-Україна».

За словами міністра, глави МЗС, як і раніше, налаштовані на проведення цієї зустрічі у вересні, і глава МЗС Р Ф Сергій Лавров не проти проведення такої зустрічі.

«І я, і мої німецький та французький колеги налаштовані на проведення цієї зустрічі у вересні. І, наскільки мене поінформували мої колеги, яких я згадав, російський міністр Сергій Лавров також не заперечує проти проведення такої зустрічі», — додав він.

Схожі новини