Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Одна Марта на US Open воїн

До третього кола «шолому» в Нью-Йорку з українських тенісисток пробилася лише Костюк

18-річна українська тенісистка Марта Костюк уперше в своїй кар’єрі пробилася до третього кола US Open! У другому колі престижного турніру категорії Grand Slam у Нью-Йорку (США) Марта перемогла Анастасію Севастову з Латвії — 6:3, 7:6.

У першому сеті Костюк напрочуд добре подавала (68% влучань з першої подачі) і прекрасно гра­ла біля сітки. Такій грі Марти суперниця нічого не могла протиставити. У другому сеті досвідче­на латвійка «прокинула­ся» й не віддавала свою подачу. Дійшло до тайб­рейку, на якому Костюк програвала 2:5… Але тут українка зібралася й ви­грала п’ять м’ячів по­спіль!

До 1/16 фіналу тур­ніру «Великого шоло­му» Марта Костюк про­билася удруге в кар’єрі. Уперше до третього кола «мейджора» українка до­бралася на Australian Open-2018 у Мельбурні. Тоді в 1/16 фіналу Кос­тюк поступилася іншій українці, Еліні Світолі­ній. На US Open-2020 су­перницею Марти буде 22-річна японка Нао­мі Осака, яка у другому колі турніру перемогла італійку Камілу Джорджі — 6:1, 6:2.

На жаль, почин Мар­ти Костюк інші україн­ки на «хардових» кортах Нью-Йорка не підтрима­ли. Друга ракетка Укра­їни Даяна Ястремська у другому колі поступи­лася Медісон Бренгл із США — 2:6, 3:6. Це дале­ко не та суперниця, якій Даяна має програвати, але… Вочевидь, трива­ла карантинна перерва не пішла Ястремській на користь. Кількість неви­мушених помилок Даяни у цьому матчі «зашкалю­вала»…

А наші Катерини, Коз­лова й Бондаренко, свої поєдинки другого кола провели не настільки бездарно, як Ястрем­ська. Але все одно про­грали. Цікаво, що обидві Катерини поступилися Петрам. Козлова про­грала титулованій чеш­ці Квітовій (6:7, 2:6), а ветеранка Бондаренко — хорватці Мартіч (3:6, 4:6).

А тим часом…

Організатори ґрунтового турні­ру «Великого шо­лому», «Ролан Гаррос» у Пари­жі (Франція), опри­люднили заявочні списки учасників. У жіночому одиноч­ному розряді ви­ступатимуть чоти­ри українки — Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Кате­рина Козлова й Ка­таріна Завацька. У чоловічому одиноч­ному розряді укра­їнців не буде. «Ро­лан Гаррос» стартує 28 вересня.

Схожі новини