Передплата 2024 «Добрий господар»

Новий скандал довкола «Океану»: забудовник зазіхає на шмат зеленої зони...

Замість обіцяного паркінгу - вирішив «хапнути» частину парку

Не встигли охолонути пристрасті довкола знищеної «рибної» мозаїки авторства живописця Володимира Патика на фасаді магазину «Океан» (мозаїку відновили), як забудовник вляпався у новий скандал. Замість будівництва обіцяного підземного паркінгу інвестор вирішив викроїти для парковки шмат зеленої зони — у сквері біля будинку на Володимира Великого, 34.

На сполох забила небай­дужа львів’янка Андріа­на Шехлович, яка гостро описала проблему на своїй сторінці в соцмережі. «Про це я дізналася на зборах меш­канців будинку ОСББ „Перлина Океану“, — розповідає жінка. — Зібрано підписи мешканців щодо припинення облаштуван­ня незаконної стоянки. Ця те­риторія належить громаді міста, а не приватному забудовнику. Він не має жодного дозволу на облаштування парковки. Так виглядає, що забудовник ви­рішив зекономити свої кошти та час, і замість будівництва під­земного паркінгу, який був у про­єкті, вирішив „хапнути“ частину ласої зеленої зони. Обурені люди звернулися до голови Франків­ської РДА і дізнались неприємну новину: питання будуть вирішу­вати за зачиненими дверима — ні голову ОСББ, ні мешканців будинку на цю зустріч не запро­шують».

Телефоную по коментар до заступника міського голови Львова з питань розвитку Ан­дрія Москаленка. Чиновник по­відомив, що 3 вересня виїхав разом з іншими посадовцями Ратуші на місце. «На килим» викликали винуватця «торже­ства». Пан Москаленко запев­няє, забудовник отримав від влади прочухана і вже потроху виправляє недоліки. «Ми пере­міряли територію, — зазначив Москаленко. — Паркувальних місць замість зеленої зони на­впроти житлового будинку і у дворі не буде! Буде перекладе­но плитку в транзитній зоні хід­ника, також облаштують вуличні меблі — дві лавочки та велостій­ку. Велодоріжка буде відділе­на стовпцями. Біля магазину „Океан“ буде висаджено чотири платани».

Схожі новини