Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Міністр РФ заявив про створення "Союзної держави" з Білоруссю

  • 03.09.2020, 18:55
  • 1 100

Прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін на зустрічі з чинним президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Мінську заявив про прогрес щодо питання майбутнього Союзної держави

Як повідомляє БЕЛТА, глава уряду РФ запевнив, що союз буде заснований на «абсолютно незалежній позиції» держав.

«У нас з багатьох питань прогрес, зокрема щодо питання майбутньої Союзної держави, яка буде заснована на абсолютно незалежній позиції наших держав, але з відповідними заходами економічного характеру, про які ми домовлялися», — сказав Михайло Мішустін.

За його словами, сторони обговорюють зняття бар'єрів у торгівлі, розширення співпраці в культурі, спорті, охороні здоров'я, енергетиці, промисловості.

Читайте також: Лукашенко мріяв стати президентом білорусько-українського союзу

«Практично всі ключові міністри нашого кабінету приїхали до Мінська, щоб обговорити порядок денний», — додав голова уряду Росії.

Візит делегації РФ в Білорусь на тлі протестів

Михайло Мішустін сьогодні, 3 вересня, прибув до Мінська на переговори з керівництвом республіки. Під час зустрічі Лукашенко заявив, що Білорусь «перехопила» розмову нібито Варшави і Берліна про «фальсифікацію» отруєння Навального. Російський політолог Леонід Гозман припустив, що на зустрічі планується обговорення входження Білорусі до складу РФ.

Схожі новини