Передплата 2024 «Добра кухня»

ФСБ запроторила школярку до психлікарні: дівчинка розповіла про жахливі умови

  • 03.09.2020, 19:55
  • 773

Росії розгортається новий скандал – цього разу за участю ФСБ та 14-річної школярки з Красноярська Альони Прокудіної. Останню російські спецслужбовці кинули до психоневрологічного диспансеру через групи та листування в соцмережах. Сама ж дівчинка розповідає про ненормальні умови перебування в медзакладі

З Альоною зустрівся адвокат міжнародної правозахисної групи «Агора» Володимир Васін. Деталі їхньої зустрічі у телеграмі повідомив голова цієї організації Павло Чіков.

В яких умовах перебуває в диспансері Альона Прокудіна

За словами дівчини, в її палаті — 14 осіб: 9 хлопчиків і 4 дівчинки. Попри те, що це різні статі, підлітків змушують спати лише у спідній білизні. Тому Альона стидається.

Більше того, їх змушують спати по 13 годин на добу, бо такі правила. А воду можна пити тільки з-під крану — склянками та пляшками з водою користуватися заборонено.

Читайте також: ФСБ затримала і катувала українського прикордонника на межі з Кримом

До цього диспансеру Альона потрапила 24 серпня, і відтоді з нею лише одного разу говорив психолог. Натомість у неї перевірили серце, і потім вже була лікарська комісія. За результатами останньої керівництво диспансеру звернулося до суду із заявою про примусову госпіталізацію.

Зараз дівчина дуже хоче повернутися додому. Але коли її відпустять — ніхто не знає.

Фрагмент розмови Альони Прокудіної із адвокатом: відео

Докладніше про справи Альони Прокудіної

Співробітники ФСБ в бронежилетах і з автоматами увірвалися у квартиру дівчинки о п'ятій години ранку 24 серпня. Силовики вилучили ноутбук і щоденники школярки, а також зірвали плакати зі стін в її кімнаті.

2 вересня головний позаштатний психіатр МОЗ Красноярського краю Олександр Бендера заявив, що дівчинку направили до диспансера не тільки через соцмережі, але і через «цілу низку чинників».

За даними «Агори», приводом до дій силовиків стала підписка дівчинки на присвячену розстрілам групу в соцмережі «ВКонтакте». Сестра школярки стверджує, що батьків заплутали та змусили підписати угоду про добровільну госпіталізацію.

Схожі новини