Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Зеленський хоче спростити в'їзд для іноземних айтішників

  • 03.09.2020, 17:15
  • 748

Зеленський доручив Кабінету міністрів у тримісячний термін розробити і подати низку законопроєктів для удосконалення української ІТ-індустрії

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Згідно з повідомленням, 3 вересня президент України Володимир Зеленський підписав указ № 371/2020, поставив завдання уряду у тримісячний термін розробити та винести на розгляд Верховної Ради законопроєкти, спрямовані на розвиток ІТ-індустрії в Україні.

Так, на законодавчому рівні уряд має вдосконалити процедуру отримання ІТ-фахівцями, які іммігрують в Україну, відповідних дозволів, а також одержання ІТ-компаніями дозволів на працю іноземних осіб та осіб без громадянства.

Крім того, на законодавчому рівні мають бути визначені тимчасові особливості оподаткування зарплат ІТ-фахівців, які є працівниками ІТ-компаній. Відповідний проєкт закону має встановлювати ефективний рівень податкового навантаження та сприяти детінізації оплати праці в ІТ-компаніях.

Читайте також: Українські IT-фахівці масово покидають країну

Крім того, президент наполягає на вдосконаленні порядку здійснення процесуальних дій під час кримінального провадження для унеможливлення необґрунтованого втручання у діяльність ІТ-компаній.

Крім того, Кабмін має також сприяти розвитку освіти в ІТ-галузі — забезпечити вдосконалення професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації безробітних у відповідних закладах освіти.

У пресслужбі зазначили, що відповідний указ президента набирає чинності з дня його публікації.

Схожі новини