Передплата 2024 ВЗ

Турборежим виявився широко розрекламованим міфом - Комітет виборців

  • 03.09.2020, 13:00
  • 652

Верховна Рада ХІ скликання прийняла менше законів, ніж попередники

Показники законодавчої продуктивності роботи депутатів IX скликання виявилися нижчими, ніж у їх попередників.

Про це йдеться у доповіді Комітету виборців України.

В організації проаналізували результати діяльності народних депутатів VIII та IX скликань у перший рік їх роботи у парламенті. Для Ради VIII скликання це період з 27 листопада 2014 по 27 листопада 2015 року, для IX скликання — з 29 серпня 2019 по 29 серпня 2020 року.

У перший рік роботи обидва скликання парламенту провели майже однакову кількість засідань — 122 та 117 відповідно. Однак згідно з висновками КВУ, депутати попереднього скликання прийняли більшу кількість законів та зареєстрували більше законопроєктів.

«В перший рік роботи народні депутати IX скликання прийняли 264 закони, депутати VIII скликання — 330. Таким чином показники законодавчої продуктивності роботи депутатів попереднього скликання є вищими. Також депутати VIII скликання зареєстрували більше законопроєктів: 4,8 тис. проти 3,4 тис. у депутатів IX скликання. Абсолютну більшість проєкт зареєстрував уряд», — йдеться у доповіді.

Голова КВУ Олексій Кошеля наголосив, що карантин та пандемія не пов’язані з низькими результатами роботи Ради за минулий рік.

«Кількість пленарних засідань цього парламенту і попереднього фактично однакові. Єдине пояснення — турборежим виявився широко розрекламованим міфом», — наголосив він.

Схожі новини