Передплата 2024 «Добра кухня»

Родини гірників вдруге заблокували міжнародну трасу на Львівщині

  • 02.09.2020, 17:55
  • 636

У середу, 2 вересня, кілька десятків шахтарів з дружинами та дітьми вдруге перекрили міжнародну трасу Львів – Рава-Руська на Жовківщині. Напередодні, у вівторок, вони вже перекривали дорогу у тому ж самому місці, у селі Сопошин

Вчорашній протест тривав більше двох з половиною годин. Сьогодні протестувальники кажуть, що будуть пікетувати набагато довше. Перекриття почалося близько 13:00, а скільки триватиме — невідомо, повідомляє Zaxid.net.

Руслан Віхоть, голова профкому шахти «Надія», розповів, що сьогоднішній протест може тривати набагато довше, ніж вчорашній. За його словами, зараз люди налаштовані рішуче і не збираються розходитися. «Нас тут зараз десь 80 чоловік. Ми час від часу пропускаємо машини, але коли розійдемося — сказати не можу. Ще будемо перекривати», — додав Руслан Віхоть. Основна вимога пікетувальників виплатити заборговану зарплату усім 570 працівникам шахти.

Читайте також: Гірники «Надії» і далі не виходять із шахти…

Пікетувальники з прапорами та плакатами ходять пішохідним переходом у Сопошині, на Жовківщині

Нагадаємо, на шахті «Надія», що у Соснівці, триває підземний протест. П'ятий день поспіль під землею залишаються 26 гірників, які відмовляються виходити через заборгованість по зарплаті. Працівникам не виплачують повноцінно зарплату від квітня, сума заборгованості — близько 51 млн грн.

Схожі новини