Передплата 2024 «Добра кухня»

80% захворілих на ковід медиків Львівщини одужали

За станом на початок вересня коронавірусну недугу подолали 80% медиків (1359 з 1745 захворілих)

Медперсонал потрохи повертається до роботи, а це добрий сигнал, оскільки в області бракує лікарів, які працюють з хворими на коронавірус. Про це заявив на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис.

Левова частка хворих на «корону» медиків — ліка­рі (591 особа), решта — се­редній і молодший медичний персонал. Пан Чемерис каже, за весь період пандемії найбільша кількість випадків захворювань на Covid-19 серед медиків була у Лікарні швидкої медичної допо­моги — 185 медичних працівни­ків. А у Львівській обласній клініч­ній лікарні захворіли 125 медиків. У решті медзакладів «корону» під­хопили значно менше лікарів.

Головний медик Львівщини не приховує, що ситуація із за­хворюванням на Covid-2019 у Львівській області залишаєть­ся критичною. За добу інфек­цію підтверджено у майже 200 жителів Львова та області. На самоізоляцію скерували 351 хворого, 103 — у реанімації, 33 підключені до апаратів штучної вентиляції легень.

А тим часом…

Львівська міська комісія з пи­тань надзвичайних ситуацій ухва­лила рішення продовжити каран­тин на території Львова, Винників, Рудного й Брюховичів — до 31 жовтня. Також для міських закла­дів охорони здоров’я, що приймають хворих на коронавірус, комісія виділила з міського бюджету 3,37 млн грн. Ці гроші скеру­ють на придбання кисневих концентраторів і чотирьох моніторів із функцією капнометрії. Понад 4 мільйони гривень виділено для надання одноразової матеріаль­ної допомоги медпрацівникам Львова, які беруть участь у допо­мозі пацієнтам із коронавірусом, та медпрацівникам, які інфікува­лись Covid-19 під час роботи.

Схожі новини