Передплата 2024 «Добрий господар»

Розпалювали ворожнечу у США: Facebook знешкодив російську "фабрику тролів"

  • 02.09.2020, 12:15
  • 658

Компанія Facebook оголосила про блокування мережі облікових записів, пов'язаних з російським «Агентством інтернет-досліджень», яка відома під назвою «фабрика тролів»

Про це пише агентство Associated Press.

Зазначається, що мережа використовувала облікові записи у Facebook для розпалювання політичної ворожнечі в США після президентських виборів.

Люди, які стоять за акаунтами, наймали журналістів-фрілансерів, для публікації повідомлень англійською та арабською мовами, загалом орієнтованих на ліберальну аудиторію.

Діяльність мережі була зосереджена в США, Великобританії, Алжирі та Єгипті, а також в інших англомовних країнах і країнах Близького Сходу, Північної Африки.

Читайте також: Facebook видалив мережу акаунтів російських спецслужб, які поширювали фейки про Україну

Компанія заявила, що почала розслідування мережі на основі інформації ФБР про діяльність «фабрики тролів» поза Facebook. Мережа перебувала на ранній стадії розробки, зазначили експерти. Щоб зберегти анонімність, люди, які стоять за мережею, вербували американців для виконання своїх наказів як журналістів, так і в якості осіб, уповноважених купувати політичну рекламу у США.

Схожі новини