Передплата 2024 «Добра кухня»

Фокін "задоволений реакцією" на свою заяву про Донбас

  • 01.09.2020, 10:15
  • 671

Заступник глави української делегації в ТКГ Вітольд Фокін відповів на критику своїх заяв про особливий статус для всієї території Донбасу

Коментар у Фокіна взяв 5 канал.

«Якщо прихильники війни бісяться, отже, мої слова потрапили туди, куди треба. Нам треба принести в Україну мир, що ми і збираємося робити. Я маю на увазі, ми з Леонідом Макаровичем Кравчуком», — сказав він.

Фокін заявив, що задоволений реакцією на свої слова і додав, що нібито «цитував положення Мінських домовленостей». На його думку, у владі його критикують через зв'язок із «попередниками», а в провладних структурах є «заслані козачки».

Нагадаємо, Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей, а не тільки їх окупованій частині. Про свою позицію щодо особливого статусу Фокін розповів, відповідаючи на запитання про амністію бойовиків. На його переконання, з обох сторін було скоєно багато злочинів, які повинні бути розслідуванні, а винні мають понести покарання.

«Сьогодні, щоб припинити війну і вберегти життя бійців та командирів, моя позиція — потрібно оголосити загальну амністію, провести вибори, розв'язати питання особливого статусу окремих районів, а краще — всього Донбасу», — заявив Фокін. Також він сказав, що готовий їхати на окуповану частину Донбасу для перемовин із бойовиками, якщо таке доручення дасть президент або парламент.

За його словами, цю ідею підтримує й очільник української делегації в ТКГ Леонід Кравчук.

Схожі новини