Передплата 2024 «Добрий господар»

Гривня обвалиться: аналітики дали прогноз на вересень

  • 30.08.2020, 19:35
  • 2 839

Восени в Україні традиційно розпочинається період плавної девальвації гривні. Винятком не стане і 2020-й, впевнені аналітики. У перший тиждень вересня курс долара може вирости на 20-30 коп. і досягти позначки в 27,6 грн/долар

Детальніше про те, як і чому зміниться курс валют в Україні — читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Восени через збільшення імпорту і початок активного бізнес-сезону долари в Україні купують активніше. Це, зазвичай, призводить до подорожчання валюти. Така тенденція спостерігалася протягом як мінімум трьох років. «Курс долар / гривня залишатиметься в діапазоні 27,25−27,58 грн, євро / гривня — в ціновому каналі 32,35−33,15 грн», — розповідає аналітик RoboForex Андрій Гойл.

Долар подорожчав і в інших країнах. А це впливає і на валютний ринок України. Індекс долара зміцнюється проти кошика світових резервних валют. Виступ глави Федрезерву США (аналог Нацбанку України в США) Дж. Пауелла (Jerome Powell) містив тези, які свідчать про зміну «фокуса» з розширення балансу регулятора на утримання інфляції в межах 2%. Євро проти долара США ослаб до нижньої межі цінового каналу — 1,1734. За подальшого зміцнення долара в цій валютній парі євро девальвує до 1,1690.

Читайте також: Як правильно купувати валюту: основні рекомендації

Старший аналітик «Альпарі» Вадим Іосуб більш песимістичний у своїх оцінках. Він упевнений, що долар може подорожчати в Україні до 27,6 грн/долар. «На найближчий тиждень ми очікуємо помірне зростання курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,6 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,4 / 27,6 грн», — прогнозує експерт.

Спред (різниця) між середньою покупкою і середнім продажем скоротився з 1,0% до 0,9% за рахунок більш швидкого зростання курсу покупки порівняно з продажем.

Схожі новини