Передплата 2024 ВЗ

У центрі Мінська зібралися понад 200 тисяч людей: вид згори

  • 30.08.2020, 18:35
  • 919

За оцінкою кореспондента білоруської служби "Радіо Свобода", на несанкціоновану опозиційну акцію "Марш миру і незалежності" в неділю прийшло більше людей, ніж на першу масову акцію, коли було 220 тисяч людей

Про це повідомляють «Радіо Свобода», Tut.by.

Як передає кореспондент «Радіо Свобода», мітингувальники підійшли до стели «Мінськ — місто-герой». Вони кричали: «Іди геть! Ми йдемо на день народження!». Стелу оточили озброєні військові.

Частина колони протестувальників попрямувала до Палацу Незалежності.

Тим часом силовики посилюють охорону резиденції Лукашенка в Палаці Незалежності. Проспект Перемоги перекритий ОМОНом і спецтехнікою.

Як пише Tut. by, в бік Палацу Незалежності проїхала колонна важкої техніки, імовірно — БТР-80.

Силовики, які перебувають біля Палацу Незалежності, підняли щити в бойову стійку. Тут помічені внутрішні війська, ОМОН, є військова техніка, зокрема водомети, автозаки.

Протестувальники підійшли до кордону і скандують «Скільки коштує совість?».

Люди біля Палацу Незалежності скандують: «Нам не платять!», «На вас чекає трибунал!», «Нас більшість!», «Вийди порахуй», «Ми подаруємо Лукашенку найкращий автозак».

Присутні запалили ліхтарики телефонів і свічки й кричать: «Саша, задувай!».

Люди принесли іграшкові автозаки і вертольоти, капці, кульки з написами, плакати, квіти, вони все це склали на асфальті.

Раніше біля огорожі Палацу залишили чорну труну, на якій лежали квіти. Люди також принесли великого картонного таргана.

Силовики оголошували про незаконний масовий захід і говорили, щоб люди йшли додому через «можливі несприятливі явища у вигляді дощу».

До Палацу Незалежності стягнули мінімум 10 одиниць важкої бойової техніки, імовірно БТР-80.

Як передає «Радіо Свобода», пізніше більшість людей від Палацу Незалежності почали рух назад до стели, але тисячі людей все ще залишаються біля кордону силовиків.

Нагадаємо, 30 серпня, в день народження Олександра Лукашенка, виконуючого обов'язки президента Білорусі, в центр Мінська в район площі Незалежності влада стягнула кілька колон спецтехніки і автозаків, щоб перешкодити людям провести чергову акцію протесту.

Схожі новини