Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Субмарини все-таки замало: поблизу Аляски зафіксували шість російських літаків

  • 30.08.2020, 12:55
  • 791

Американські військово-повітряні сили перехопили шість російських військових літаків біля узбережжя Аляски

Про це повідомляє «Голос Америки».

«Американські винищувачі F-22 за підтримки авіації з дозаправки паливом у небі KC-135, перехопили три групи російських патрульних літаків Ту-142, що увійшли в ідентифікаційну зону повітряної оборони Аляски», — йдеться у повідомленні.

У Командуванні аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD) уточнюють, що інциденти сталися вночі з четверга на п'ятницю.

Російська авіація наблизилась на 50 морських миль до берега Аляски і впродовж майже п'яти годин перебувала у міжнародному повітряному просторі, додали у NORAD.

«Наші суперники продовжують розширювати свою військову присутність і випробовують нашу оборону», — заявив у зв'язку з цим командувач аерокосмічної оборони Північної Америки генерал Глен Вангерк.

Читайте також: Російська субмарина вигулькнула біля берегів Аляски: що вона там робила

Як повідомлялося, Північне командування збройних сил США заявило, що біля берегів Аляски сплив російський підводний човен.

У США уточнили, що російська субмарина перебувала не в американських територіальних водах, але за судном уважно спостерігають, оскільки не виключена ймовірність, що на ньому сталася аварія, тож знадобиться допомога.

Схожі новини