Передплата 2024 «Добра кухня»

"Треба боротися з Путіним, інакше буде катастрофа", - дипломат

  • 30.08.2020, 10:55
  • 970

Найбільшими друзями України є насамперед США та Велика Британія, а також більшість держав НАТО та ЄС

Про це в інтерв'ю журналу «Країна» говорить дипломат Володимир Василенко, передає Gazeta.ua.

«Наша дипломатія працює не досить ефективно. Тому в багатьох країнах побутує думка, що війна на Донбасі — внутрішній конфлікт. Надзавдання дипломатії України — переконати світову спільноту в дійсному стані речей. Створити антипутінську коаліцію на зразок тієї, що протистояла Гітлеру. З ним довго панькались, як із Путіним, робили поступки. Це закінчилося Другою світовою війною і колосальними людськими та матеріальними жертвами. Щоб попередити повторення аналогічної катастрофи, необхідно зараз тиснути на Москву. Росія чинить злочини не тільки проти України, а й проти інших держави. Погрожує ядерною світу зброєю. Для протидії протиправній поведінці Росії необхідна міжнародна співпраця», — вважає експерт.

Читайте також: «Наближається Третя світова війна», — Клімкін

За його словами, союзники і партнери — це добре, але ми повинні спиратися на власні сили. Без цього друзі не допоможуть.

«Демонструватимемо волю до перемоги, чинитимемо ефективну відсіч агресору — у світі буде більше розуміння позиції України та шансів на допомогу від дружніх держав та міжнародних організацій. Модернізація України та її збройних сил наближатиме її до Північноатлантичного альянсу. Україні це дуже потрібно. Зможемо робити суттєвий внесок у міжнародну безпеку — будемо бажаним партнером для НАТО та станемо повноправним членом Альянсу», — додає дипломат.

Схожі новини