Передплата 2024 «Добрий господар»

На Харківщині місцеві жителі збунтувалися проти ромів

  • 29.08.2020, 18:15
  • 870

У селі Андріївка Балаклійського району Харківщини сталися сутички між місцевими жителями та ромами, що мешкають на території району

Про це повідомляє поліція Харківщини та «Суспільне».

«Наразі жителями Андріївки Балаклійського району було призначено мирну акцію з метою висловлення невдоволення діями ромських родин, що мешкають на території району. Біля домів ромів наразі зібралося близько 500 місцевих жителів. Мирна акція переросла у зіткнення.

Відразу по тривозі було піднято особовий склад районної поліції, які евакуювали ромські родини з епіцентру конфлікту".

У поліції зазначили, що в результаті події постраждалих осіб немає. Громадський порядок охороняють близько 80 працівників Балаклійського відділу поліції та бійців спецпідрозділів поліції особливого призначення.

Разом з тим, як повідомляє «Суспільне», понад 500 людей у суботу в селі Андріївка вимагали від влади виселення з села ромів, від поліції — стежити за порядком. Після мітингу його учасники вирушили до будинку, де проживають роми, та намагалися прорватися на подвір'я.

На заваді людям став підрозділ поліції. У вікна будинку кинули яйця та каміння. Одне з вікон розбили. Згодом поліція вивезла з двору родину ромів на своєму автомобілі.

За словами представника ініціативної групи Віталія Степаненка, учасники мітингу вимагають від правоохоронців звернути увагу на «конфлікти з ромами».

Він розповів про бійку 19 серпня, під час якої в селі побили хлопця. Чоловік пов'язує злочинність у селі зі збільшенням кількості ромів.

Читайте також: «Люди були стурбовані»: Марцінків пояснив, чому хотів виселити ромів з Івана-Франківська

«Це було групове побиття хлопця на вул. Садовій. Це приблизно 20−25 людей. Побили за що — це у поліції запитаєте», — розповів Степаненко.

За словами начальника поліції Балаклійщини Сергія Зінчука, який був на мітингу, у правоохоронців зареєстровані два кримінальних провадження після подій 19 серпня.

Схожі новини