Передплата 2024 ВЗ

Скасування карантину призведе до катастрофи – Максим Степанов

  • 28.08.2020, 12:35
  • 775

 Кількість інфікованих постійно зростає

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявляє про збільшення кількості госпіталізованих із коронавірусної хворобу COVID-19 і застерігає, що в разі зняття карантину лікарня будуть переповнені, про це він сказав на брифінгу.

Міністр охорони здоров’я повідомив, що за останню добу було госпіталізовано 497 хворих. Станом на ранок 28 серпня у лікарнях із діагнозом COVID-19 перебували 6 544 особи.

«Кількість захворюваних постійно зростає. Окрім загальної кількості людей, у яких підтверджено коронавірусну хворобу, у нас зростає кількість людей, які госпіталізуються. Кожного дня. Сьогодні на ранок у наших лікарнях із підтвердженим діагнозом COVID-19 перебувало 6544 особи…

Скасування карантину призведе до катастрофи. Якщо повністю скасувати карантин, у нас просто не буде де надавати допомогу, всі лікарні будуть заповнені.

35 тисяч ліжок підготувала система для надання допомоги хворим на COVID-19. Звичайно, вони розподілені по регіонах у різній кількості. 6 544 ліжок на сьогодні зайнята хворими на COVID-19. І кількість госпіталізованих щодня зростає.

Якщо ми не хочемо бачити апокаліптичні кадри, коли нема куди госпіталізувати, давайте просто дотримуватися правил нової реальності, яка в нас є. вони дуже прості — ці правила".

Міністр розповів, що станом на 27 серпня в Україні захворіли 7 504 дитини, а госпіталізовано було 920 дітей, хворих на COVID-19.

Степанов зазначив, що у Сполучених Штатах Америки аналіз даних про госпіталізацію дітей у зв’язку з COVID-19 показав, що частота госпіталізації дітей «у понад 20 разів нижча, ніж дорослих, при цьому кожна третя дитина потрапляла у відділення інтенсивної терапії».

Ці дані МОЗ України врахувало при напрацюванні рекомендацій щодо організації навчання у школах

Схожі новини