Передплата 2024 «Добра кухня»

Мешканці Умані VS хасиди: хто кого?

  • 28.08.2020, 12:10
  • 885

Жителі не впускали паломників у місто

В Умані сталася сутичка між місцевими та паломниками, жителі не впускали їх у місто. Відео з місця події оприлюднив депутат Уманської райради Сергій Алексеєв.

Кілька місцевих жителів не пропускали паломників хасидів в район паломництва на вул. Пушкіна. Поліція намагалася не допустити зіткнень між хасидами і місцевими.

У коментарі Суспільному представник Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана пояснив, що конфлікт пов’язаний із грошима.

«Біля будинку, у якому мешкають місцеві жителі, хасиди почали будувати синагогу. Через будівництво в цьому будинку почали з’являтися тріщини. Хасиди дали гроші на ремонт, повідомив представник фонду, але жителі будинку попросили ще грошей. Вони хочуть, щоб хасиди викупили їхній будинок за один мільйон доларів, погрожуючи, що тільки так вдасться залагодити конфлікт. Представник фонду говорить — ця сума завелика. Через конфлікт ніхто не постраждав, додав представник», — йдеться у повідомленні.

За словами представника Міжнародного благодійного фонду імені Рабі Нахмана, місцеві відзняли відео, аби спровокувати конфлікт.

Схожі новини