Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

3,5 роки вигадок: НАБУ вводило суспільство в оману у справі "Роттердам+", - Наливайченко

  • 28.08.2020, 09:00
  • 799

Нардеп наголошує, що ніяких вагомих доказів так зібрано й не було

Національне антикорупційне бюро упродовж 3,5 років тиражувало безпідставні звинувачення у справі «Роттердам+».

Про це повідомив народний депутат Валентин Наливайченко на своїй сторінці в Facebook.

«Виявилося, що всі 3,5 роки НАБУ та САП годували українців вигадками і домислами — насправді ніяких вагомих доказів для суду зібрано не було», — пише нардеп.

Він також нагадав, що ще у 2018 році НАБУ отримало висновок Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ), в якому було чітко зазначено, що формула «Роттердам+» не завдала збитків ні державі, ні споживачам електричної енергії.

«Однак тоді медіа-міф про „Роттердам+“ набрав такого розмаху, що НАБУ просто так не змогло закрити справу і затято шукало нових експертів аби підтвердили медіа-міф», — додав Наливайченко.

Саме тоді у слідства виникла ідея залучити до справи експертизу Служби безпеки України, яка в середині серпня 2020 року також не підтвердила нанесення збитків. Таке рішення експертизи СБУ фактично поставило крапку в розслідуванні і позбавило справу подальших перспектив, наголошує нардеп.

«Я вважаю, що слідчі мають набратись мужності відновити її й або піти до суду і там мати ганебну поразку, або закрити справу та вибачитись за тиражування політичних слоганів замість об’єктивного розслідування», — наголосив Наливайченко.

Схожі новини