Передплата 2024 «Добрий господар»

Раціональне зберігання котячого корму

  • 27.08.2020, 16:41
  • 3 553

Сучасні промислові корми спрощують процес годування котів у домашніх умовах. Виробники герметично пакують їх, щоб при транспортуванні та зберіганні всередину не потрапили волога та повітря.

Головні правила зберігання сухого корму для котів

Сухий корм для тварин зберігають, враховуючи наступні чинники:

  • доступ повітря;
  • тепло;
  • сонячні промені;
  • вологість.

Ці фактори навколишнього середовища впливають на строк використання корму. Коли пакет з їжею розкрито, то одразу до нього поступає повітря. Треба максимально щільно закривати пакет або ємність з їжею. Якщо ви використовуєте зіп-замок, то перед закриттям випустіть з пакету повітря. Відкритий корм не залишайте на світлі під прямими сонячними променями. Також не можна залишати їжу біля плити або теплих батарей.

Пам’ятайте, що сухий корм одразу вбирає вологу, а це сприятлива можливість для розмноження бактерій. Якщо упаковка закрита на заводі, то термін її зберігання має в середньому 1,5 роки. Як тільки пакет відкрито, то краще пересипати його у герметичний контейнер. Зберігати його потрібно у сухому прохолодному місці при температурі до 20 ºС.

Відкритий корм у герметичній упаковці добре зберігається максимум 6 тижнів, після чого в процесі тривалого окислювання жирів та руйнування вітамінів корм стає некорисним та без спеціального запаху.

Як зберігати консервований корм?

Консервований корм у закритому вигляді зберігається 1−2 роки. Закриті банки варто перевіряти на цілісність та відсутність вм’ятин. Як тільки банку відкрито, то строк його придатності має пару днів. Обов’язково відкриті консерви для котів треба зберігати у холодильнику у герметично закритому вигляді. Ні в якому разі не можна годувати тварин з консервних банок, бо вони можуть поранитися.

Щоб ваша кішка не отруїлася консервованою їжею, не залишайте корм у мисці на протязі цілого дня. Якщо вона залишає частину консервів у мисці, то наступного разу скорочуйте їй порцію.

Підігріти холодний консервований корм можна у мікрохвильовій печі або при кімнатній температурі. Максимальна температура підігріву складає 37 ºС. Після підігріву їжу необхідно перемішати у мисці та розім’яти.

Якісний корм зберігається краще та тварини наїдаються їм скоріше. Обрати любий вид корму для домашніх улюбленців ви можете за посиланням https://allo.ua/ru/suhoj-korm-dlja-koshek/.

Якщо їжа не буде пахнути або її запах не сподобається тварині, то вона відмовиться його їсти. Вибагливі кішки дуже чутливо реагують на запахи, тому купувати харчі потрібно на 1−1,5 місяця. Це максимальний період, на протязі якого запах корму буде інтенсивно відчувати кішка.

На правах реклами

Схожі новини